English version
Psaltirea.ro

III. ABERAȚIILE BISERICII CATOLICE, DECLARAȚIILE PAPEI FRANCISC


1. Biserica nu mai crede în iad unde oamenii suferă.
2. Dumnezeu nu este un judecător, ci un prieten și un iubitor al umanității.
3. Dumnezeu nu caută să condamne, ci numai să îmbrățișeze.
4. Nu trebuie să crezi în Dumnezeu ca să ajungi în Rai.
5. Iadul este doar o metaforă pentru sufletul izolat, care, la fel ca toate sufletele va fi în cele din urmă unit în dragoste cu Dumnezeu.
6. Toate religiile sunt adevărate, pentru că ele sunt adevărate în inimile tuturor celor care cred în ele.
7. Biserica noastra este suficient de mare pentru heterosexuali și homosexuali, pentru cei pro sau contra avortului.

http://ro.blastingnews.com/societate/2015/04/papa-cutremura-lumea-crestina-iadul-si-homosexualii-subiecte-care-starnesc-controverse-00346001.html

8. Pentru conservatori și liberali, comuniștii sunt bineveniti și chiar sunt uniti cu noi.
9. Noi toti iubim si adoram acelasi Dumnezeu!
10. Catolicismul este acum o „religie modernă și rezonabila”, care a trecut prin schimbări revoluţionare. A venit vremea să abandonăm intoleranţa.
11. Adevărul nu este absolut şi nu este predeterminat. Chiar şi ateii recunosc că există divinitatea.
12. Cu acte de dragoste și caritate chiar si ateul il recunoaște pe Dumnezeu și isi salveaza sufletul, devenind un participant activ în răscumpărarea omenirii.
13. Adevărul religios evoluează și este in continua schimbare.
14. Dumnezeu se schimbă și evoluează ca si noi înșine; Dumnezeu trăiește în noi și în inimile noastre.
15. Biblia este o carte sfanta foarte frumoasa, dar, ca toate lucrările mari antice, unele pasaje sunt invechite.
16. Vom începe să hirotonim femei Cardinali, episcopi și preoți. În viitor, sper că vom avea un papă de sex feminin. Ca niciunei femei sa nu i se inchida usile, ele sunt deschise pentru toti oamenii!

http://stiriactuale.ro/international/15007-papa-francisc-face-declaratii-uimitoare.html#sthash.KWxlNgGh.dpbs

17. Dumnezeu îi iartă pe cei care îşi urmează conştiinţa. Păcatul, chiar şi pentru cineva care nu crede, înseamnă să acţionezi împotriva conştiinţei.

http://www.realitatea.net/papa-francisc-declaratia-care-a-uimit-intreaga-lume_1269004.html

18. Singurul lucru pe care îl dorește Biserica Catolică și pe care îl urmăresc ca Episcop al Romei este comuniunea cu Bisericile Ortodoxe.
19. Promovarea deplinei unitati între toți creștinii și mai ales între catolici și ortodocși.
20. Recunoaștem importanța promovării unui dialog constructiv cu Islamul, bazat pe respect reciproc si prietenie. Cerem tuturor liderilor religioși să continue și să consolideze dialogul interreligios și să îndeplineasca toate eforturile pentru a construi o cultură a păcii și solidarității între persoane și între popoare.

http://corortodox.blogspot.fr/2014/11/declaratia-comuna-integrala-papei.html

21. Big Bang-ul, despre care astazi spunem că se află la originea lumii, nu contrazice interventia creatorului divin, ci, mai degraba, o confirma. Evoluţia în cadrul naturii nu este incompatibilă cu noţiunea de creaţie, pentru că evoluţia are nevoie de crearea unor fiinţe care să evolueze.

http://www.mediafax.ro/stiinta-sanatate/papa-francisc-big-bang-ul-si-evolutia-sunt-adevarate-dumnezeu-nu-este-un-magician-cu-o-bagheta-13475537

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/papa-francisc-dumnezeu-nu-este-magician-551601.html

22. Pentru a atinge obiectivul dorit al unitătii depline, Biserica Catolică nu intenționează să impună vreo cerință, decat cea a marturisirii de credință comună.

http://corortodox.blogspot.fr/2014/11/declaratia-comuna-integrala-papei.html

23. Dar nu înseamnă că trebuie să faceţi copii pe bandă rulantă ca să fiţi buni creştini. I-am făcut reproşuri unei femei, însărcinate a opta oară după şapte cezariene: «Vreţi să lăsaţi orfani şapte copii!», i-am spus. Ea a răspuns: «am încredere în Dumnezeu». Dar Dumnezeu îţi dă mijloace pentru a fi responsabil. Unii cred, scuzaţi-mi termenul, că, pentru a fi buni catolici, trebuie să fie ca iepurii. Chiar dacă pentru cei săraci, copilul este o comoară, exemplul acestei femei ţine de iresponsabilitate.

http://www.antena3.ro/externe/papa-francisc-dumnezeu-iti-da-mijloace-pentru-a-fi-responsabil-catolicii-nu-trebuie-sa-procreeze-ca-280363.html
http://www.infoziare.ro.www.infoziare.ro/stire/1218347/Papa+Francisc+declara%C5%A3ie+care+SCANDALIZEAZ%C4%82+catolicii:+Nu+trebuie+s%C4%83+fim+ca+IEPURII+ca+s%C4%83+fim+buni+cre%C5%9Ftini

24. Păcatul, chiar şi pentru cei care nu au credinţă, există atunci când nu îşi urmează sufletul.
25. Așa cum există o multitudine de creaturi pe Terra, așa este posibil ca Universul să fie împânzit cu numeroase forme de viață, unele mult mai inteligente decât noi”.
26. În viitorul apropiat oamenii ar trebuie să se pregătească pentru a-i cunoaște pe frații noștri extratereștri. Acest lucru ține de libertatea creației și Dumnezeu este cert că a realizat diverse forme de viață pe mai multe planete din Univers.
27. Orice fiinţă creată de Dumnezeu trebuie să fie botezată.
Extratereştrii ar avea şi ei suflete şi, prin urmare, pot fi botezaţi.

http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2014/05/13/papa-francisc-ar-vrea-sa-i-boteze-pe-extraterestri/

28. Papa Francisc reformeaza procesul de anulare a casatoriilor. Cuplurile catolice se vor putea separa mai usor si cei divortati se vor putea recasatori. "Ma refer azi la situatia celor care, dupa ruperea legaturii casatoriei, au stabilit o noua relatie de convietuire.

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/Europa/Papa+Francisc+ingaduitor+Catolicii+divortati+nu+trebuie+excomuni

29. Toți oamenii – nu doar catolicii, ci chiar și ateii – sunt răscumpărați prin Iisus Christos, dacă fac fapte bune.

http://semneletimpului.ro/religie/papa-francisc-si-ateii-care-fac-binele-sunt-mantuiti.html

30. Nivelul pedofiliei din Biserica ajunge la 2%. Cele doua procente includ preoti si chiar episcopi si cardinali.

http://www.ziare.com/international/papa/papa-francisc-doar-2-la-suta-dintre-preotii-catolici-sunt-pedofili-1311011

31. Papa Ioan Paul al II-lea a făcut încă un pas şi a afirmat că Evoluţia "este mai mult decât o ipoteză", este "un fapt dovedit".
32. Comentariile suveranului pontif sunt în concordanţă cu abordarea progresistă a Papei Pius al XII-lea, care a arătat deschidere faţă de teoria evoluţiei speciilor şi a îmbrăţişat deschis teoria exploziei primordiale (Big Bang-ul, n.r.).

http://www.descopera.ro/dnews/13476427-papa-francisc-declara-ca-teoria-evolutionista-si-big-bang-ul-sunt-corecte

33. Papa Benedict scrie că nu există nicio dovadă că în staulul în care s-a născut Mesia ar fi existat animale, punând sub semnul întrebarii ceea ce scrie în Biblie. Suveranul Pontif mai face o declaraţie care a şocat mulţi lideri creştini: "Nu cred că îngerii au cântat atunci când Mântuitorul s-a născut, aşa cum cântăm noi în colinde".
34. Papa Benedict al XVI-lea pune la îndoială Biblia. "Atunci când Iisus s-a născut, în ceruri îngerii NU au făcut acest lucru".

http://www.antena3.ro/externe/papa-benedict-al-xvi-lea-pune-la-indoiala-biblia-atunci-cand-iisus-s-a-nascut-in-ceruri-ingerii-nu-193607.html

35. Pe 27 noiembrie 1983, Papa Ioan Paul al II-lea a retractat toate interdictiile impotriva Francmasoneriei si a permis catolicilor, dupa cateva sute de ani, sa devina din nou membri ai societatilor secrete, fara sa se teama ca vor fi excomunicati.

https://searchnewsglobal.wordpress.com/2014/03/09/spurcaciunea-se-adeverestevaticanul-vrea-o-noua-ordine-mondiala/
http://adevarulesubochiitai.blogspot.ro/2014/01/secretele-vaticanului.html

Acasă Despre noi Activi în citirea Psaltirii Pomelnic adormiti Rugaciuni DE IMPORTANȚĂ ACTUALĂ!
Copyright © 2016-2018 Psaltirea.ro. Toate drepturile rezervate.